Wintersport

 

 Het Hessische middelgebergte is een eldorado voor wintersporters. Skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en schaatsen.

 

De 636 m hoge Eisenberg, op nog geen 10 minuten van het Seepark, is het dichtsbijzijnde skioord. Er is een 1 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over 1 lift. Dit wintersport gebied ligt op de hoogte van 530 tot 610 meter, en is prima voor beginners.

 

 http://www.skilift-eisenberg.de/skilift-bad-hersfeld.html

 

Op slechts 45 minuten rijden van het het vakantiehuis herbergt het hoogstgelegen skigebied in Duitsland buiten de Alpen, de "Wasserkuppe" (950 m) en de "Kreuzberg" (928 m).

 

Voor beginners is er de 100 meter lange oefenpiste tussen het klimbos en de sprookjesachtige weidehut. De Wasserkuppe is met een hoogte van 950 meter de hoogste berg van deelstaat Hessen en het Rhöngebergte. Al sinds 1963 kun je hier skiën. Inmiddels is de ski- en rodelarena Wasserkuppe uitgegroeid tot een volwaardig skigebied.

 

In totaal is er 5 kilometer aan pistes, die worden ontsloten door 4 skiliften. Voor kinderen is er het sprookjesland, waar zij met behulp van een lopende band in alle rust kunnen leren skiën. Er is op de Wasserkuppe ook een funpark met een halfpipe! 

Na afloop van de wintersportdag zoeken de mensen elkaar op in de gezellige Märchenwiesenhütte

 

www.skilifte-wasserkuppe.de

Terug naar het begin