Wintersport

Het Hessische middelgebergte is een eldorado voor wintersporters. Skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en schaatsen.

De 636 m hoge Eisenberg, op nog geen 10 minuten van het Seepark, is het dichtsbijzijnde skioord. Er is een 1 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over 1 lift. Dit wintersport gebied ligt op de hoogte van 530 tot 610 meter.

Dagkaart volwassenen € 13,00 , kinderen € 10,00 (onder voorbehoud van prijswijziging)

 

De Rhon in Hessen herbergt het hoogstgelegen skigebied in Duitsland, de "Wasserkuppe" (950 m) en de "Kreuzberg" (928 m).

Voor beginners is er de 100 meter lange oefenpiste tussen het klimbos en de sprookjesachtige weidehut. De Wasserkuppe is met een hoogte van 950 meter de hoogste berg van deelstaat Hessen en het Rhöngebergte. Al sinds 1963 kun je hier skiën. Inmiddels is de ski- en rodelarena Wasserkuppe uitgegroeid tot een volwaardig skigebied.

In totaal is er 5 kilometer aan pistes, die worden ontsloten door 4 skiliften. Voor kinderen is er het sprookjesland, waar zij met behulp van een lopende band in alle rust kunnen leren skiën. Opvallend is dat er op de Wasserkuppe ook een funpark is met een halfpipe! Na afloop van de wintersportdag zoeken de mensen elkaar op in de gezellige Märchenwiesenhütte.

 

www.skilifte-wasserkuppe.de

Terug naar het begin