Natuur en cultuur

 Naast de vele bossen in de directe omgeving zijn er ook  natuurparken, verschillende wildparken en specifiek het "Nationalpark Kellerwald-Edersee". In dit park van bijna 6000 ha vindt u een van de laatste midden Europese oerbossen, bestaande uit loofbomen waarvan vooral veel beuken.

Dichterbij is het Wildpark Knüll: Een park van 50 ha groot met ongeveer 350 dieren.

www.freizeit-schwalm-eder.de/wildpark

 

De Duitse sprookjesroute, van de gebroeders Grimm:

Kassel is de hoofdstad van de gebroeders Grimm met het Grimm-museum. Speciaal het Roodkapjegebied bij Kirchheim. Jaarlijks is er een Roodkapjeweek.
Ga voor meer informatie naar:
www.deutsche-maerchenstrasse.com


 

Cultuur:
In de levendige steden en knusse dorpjes vindt u Romaanse kerken, gotische kathedralen, indrukwekkende Romeinse legerplaatsen en Middeleeuwse kastelen. Bijv. de vesting Burg Herzberg, welke in de 13e eeuw werd gebouwd op een 508 meter hoog plateau , tussen Bad Hersfeld en Alsfeld.
www.burg-herzberg.de

 

Bad Hersfeld (ongeveer 12 km)

Bad Hersfeld ligt in een dal waar de rivieren Fulda en Haune samenkomen. Hier vindt u een keur aan vakwerkhuizen.

Elke zomer vinden er de Bad Hersfelder Festspiele plaats. De festspiele omvatten theaterproducties, musicals en kindervoorstellingen en vinden plaats in een oude kerkruïne. 

 

 

Eisennach:

 

De Drachenschlucht is een lange, smalle kloof bij Eisenach en het boomkronenpad bij Thiemsburg voert langs de toppen van de bomen. Daar loop je op hoogtes variërend van 13 tot 24 meter over een parcours van ruim 500 meter langs de toppen van de bomen. Dit allemaal in het natuurpark Hainich.
www.hainichland.de

 

In Eisenach kunt u zich verdiepen inde geschiedenis van Luther en Johann Sebastian Bach. Ook bevindt zich hier één van de bekendste en best behouden gebleven burcht van Duitsland, de Wartburg. 

 Ook de moeite waard is de burcht Schloss Neuenstein.

 

 Het gezellige stadje biedt veel winkelplezier.

www.wartburg-eisenach.de

 

Kassel (ong. 60 km)

Kassel is de derde stad van Hessen, is het culturele en economisch centrum van Nordhessen en is de "hoofdstad" van de sprookjesroute. Kassel heeft veel exclusieve winkels met voor ieder wat wils. Hoog boven de stad (550m) torent de legendarische Herkules, van waaruit een prachtig uitzicht is over Nordhessen.

De Musea zijn er in alle soorten en maten. Ook is er de Documenta, de wereldwijde Mekka van hedendaagse kunst tentoonstelling in Kassel, welke elke vijf jaar plaatsvindt.

 

Verder bezit Kassel veel variatie op het terrein van cultuur. Kijk daarom op de website.
www.kassel-tourist.de

Fulda (ongeveer 40 km)

Fulda, deze plaats ontstond bij een in 744 in opdracht van Bonifatius gesticht benedictijnenklooster en ligt aan de gelijknamige rivier tussen de gebergten Vogelsberg en Rhon. Fulda is bekend om zijn barokke architectuur en daarnaast is het er erg goed shoppen. 

Fulda is een stad met barokke architectuur en zijn geschiedenis voert ons terug naar de tijd van Bonifatius.
www.kultur-fulda.de


Ongeveer 7 kilometer buiten de stad Fulda ligt het slot Fasanerie, het mooiste barokslot van Hessen.

Bad Hersfeld (ongeveer 12 km)

Bad Hersfeld ligt in een dal waar de rivieren Fulda en Haune samenkomen. Hier vindt u een keur aan vakwerkhuizen.

Elke zomer vinden er de Bad Hersfelder Festspiele plaats. De festspiele omvatten theaterproducties, musicals en kindervoorstellingen en vinden plaats in een oude kerkruïne. 

 

Terug naar het begin